Integritetspolicy & GDPR

GDPR

GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny lag vilken träder i kraft 25:e maj 2018 och som tillsammans med en kompletterande svensk lag, Dataskyddslagen, ersätter Personuppgiftslagen. Detta för att ytterligare förbättra skyddet av dina personuppgifter och samtidigt skapa ett enhetligt regelverk inom EU.

Tydligt och Tryggt

Det är viktigt för oss på Snabben att du känner dig trygg med vår hantering av dina personuppgifter. Vi vill också vara transparenta och göra dig uppmärksam på vilka personuppgifter vi behandlar och varför. Vi samlar inte in fler uppgifter än de som vi behöver för att kunna tillhandahålla de produkter eller tjänster som du efterfrågar. Du har rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som behandlas oss och kan begära ett utdrag. Om du skulle upptäcka att vi har felaktiga uppgifter har du rätt att få dessa rättade. I vissa fall kan du även begära att få uppgifter flyttade eller raderade.

Vi behöver dina uppgifter för att bland annat kunna hantera din order och köp, leverera dina varor, hantera betalningar, skicka information och nyhetsbrev.

Snabben drivs av aktiebolaget Bona Partner AB, 556996-5030, med säte i Eskilstuna, Sverige. Det är Bona Partner AB som är den personuppgiftsansvariga organisationen när du använder webbsidan snabben.se

Snabben också med lydelsen snabben, snabben.se, vi, oss.

Vår policy uppdateras efter behov.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter

Hos Snabben tillämpas följande principer avseende personuppgiftsbehandling: Vi är omsorgsfulla angående de personuppgifter vi ber dig om och de uppgifter vi samlar in om dig. Vi lagrar dina personuppgifter endast under den tid som vi har anledning att behålla dem.

Vilken information samlar Snabben in om dig?

För att fullgöra din begäran på vår webbplats kan du bli ombedd att lämna några av dessa personuppgifter:

Ditt namn
Ditt personnummer
Din e-postadress
Din postadress
Din leveransadress
Ditt telefonnummer

När samlar Snabben in din information?

Snabben samlar in dina personuppgifter när du registrerar konto hos oss, köper och beställer en vara. Vi samlar också in uppgifter när du t ex frivilligt fyller i kundformulär, träffar oss, ger oss feedback och deltar i liknande sammanhang. Information om webbsideanvändning samlas in via cookies.

När du betalar för en vara sker detta via företaget Svea Ekonomi AB, med säte i Malmö. De hanterar dina personuppgifter när en faktura skickas till dig som kund, eller när ett köp genomförs via kortbetalning. Du kan ta del av Svea Ekonomis integritetspolicy genom att klicka här.

Besöksstatistik och andra verktyg

Snabben använder tjänsten Google Analytics som samlar in besöksstatistik via cookies. Du kan ta del av Googles privacy policy genom att klicka här.

Hur använder Snabben din information?

Vi samlar in och behandlar uppgifter om dig enbart för följande:

Behandla din beställning
Hantera ditt konto
Behandla betalningar
Leverera produkter
Skicka information, nyhetsbrev och erbjudanden

De insamlade personuppgifterna kommer att behandlas, användas och lagras endast för utförandet av din beställning, eventuell kreditupplysning, personifiering av webbplatsen och marknadsföringsaktiviteter.

Om det är nödvändigt kommer dina personuppgifter överföras till våra tjänsteleverantörer, t ex transporttjänster Posten, DHL. Personuppgifterna kommer i sådant fall endast behandlas och användas av dem för de överenskomna ändamålen.

Kontakta oss

Om du har en fråga, vill lämna ett klagomål till Snabben angående hur dina personuppgifter har behandlats eller överklaga ett beslut, kan du kontakta vårt dataskyddsombud eller lämna ett klagomål hos en tillsynsmyndighet. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud via:
Kontaktformulär eller e-post: support^^bonapartner$$se
Eller skriv till:
Snabben
Gillbergavägen 1
632 28 Eskilstuna
Eller ring till:
Telefon: 010-130 20 00

Cookies

Snabben använder så kallade cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker webbplatser kunna informeras om vad cookies används till. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information som hjälper webbplatsen att hålla reda på besökare. Cookie filer gör ingen skada på din dator utan består endast av text och kan inte heller innehålla något virus. Filerna tar praktiskt taget ingen plats och det finns två typer av cookies.

Den ena typen sparar en fil permanent på din dator, dessa används för att exempelvis kunna mäta hur du som besökare rör dig på hemsidan. Detta enbart för att kunna erbjuda besökaren bättre tjänster och service. Textfilerna går att ta bort och de flesta webbläsare har funktioner för detta. Informationen som sparas på din dator är endast ett unikt nummer utan någon koppling till personlig information, alltså helt anonymt.

Den andra typen av cookies som vanligtvis används är session cookies. Under tiden du är inne och besöker sidan delar vår webbserver ut en unik identifieringssträng för att inte blanda ihop dig med andra besökare. En session cookie lagras aldrig permanent på din dator utan försvinner när du stänger din webbläsare. För att du problemfritt ska kunna använda Snabben krävs det att du har cookies aktiverat.